Corona-update

Beste spelers en ouders,

Omdat de Corona-maatregelen opnieuw werden aangepast, bezorgen we jullie nogmaals een update.

Voor de U14 - U16 - U18 worden de trainingen na de krokusvakantie terug opgestart. Er zal 1 keer per week in openlucht gebasket worden op de speelplaats van St.-Lievens. Welke ploegen wanneer trainen wordt later nog meegedeeld.

Bij de lage borden werd er naar aanleiding van de aanhoudende besmettingen én de beslissing van de ministers van Jeugd en Sport van de drie gemeenschappen door Basketbal Vlaanderen beslist om de competitie tijdelijk stop te zetten. De tijdelijke stopzetting geldt voorlopig tot eind februari.

De lage borden trainen sinds deze week in bubbels van 10. De ploegen met meer dan 10 aanwezige spelers worden opgedeeld in 2 groepen zodat iedereen kan blijven trainen. Voor alle ploegen waarvan de coach momenteel liever geen training geeft, werd er vervanging gevonden zodat iedereen kan blijven basketten.

Zoals reeds eerder meegegeven willen we graag een tweede training voorzien voor alle lage borden ploegen. De situatie is sinds de vorige communicatie echter niet verbeterd, integendeel. Voor de krokusvakantie is dit dan ook niet aan de orde. We behouden liever wat we nu hebben en willen vermijden dat er opnieuw moet afgebouwd worden.

We bekijken hoe en wanneer een tweede training op een praktisch haalbare en veilige manier kan georganiseerd worden, rekening houdende met de evolutie van de cijfers. Deze zullen vermoedelijk in het weekend ingepland worden. Als er 3 ploegen tegelijk in de zaal trainen, is het erg moeilijk om hen volledig gescheiden te houden.

We snakken met z’n allen naar meer activiteiten, laat ons koesteren wat we wel hebben.

Sportieve groeten en hou het veilig!
Het Olicsa Bestuur

Olicsa Alle rechten voorbehouden.